Помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање, Милан Пашић, у посети ОШ „Лаза Костић"

Дана 25. 3. 2022. године директор ОШ „Лаза Кости" др Дубравка Томић и помоћник директора Дубравка Петровић примиле су помоћника министра за предшколско и основно образовање и васпитање, Милана Пашића, поводом пробног завршног испита.

>>

Лазини дани

Дан школе, 12. фебруар обележен је промоцијом видео матерјала на школском каналу и ликовно-литерарним радовима...

>>

Представа „DREAM“ - XIX школски позоришни фестивал

Основна школа Лаза Костић, 08. 12. 2021. године, учествовала је на XIX школском позоришном фестивалу, у Лазаревцу, са представом „DREAM“ . Представа је реализована у оквиру слободних наставних активности петог разреда из енглеског језика - Театар на енглеском језику. На поменутом фестивалу представа „DREAM“...

>>

Новогодишњи базар

Клуб родитеља и наставника ОШ „Лаза Костић” и ове године као и претходних шест показао је своју хуманост и солидарност. Даривањем поклона ученици су исказали љубав и топлину деци у Свратишту. Надамо се да смо их за тренутак учинили срећнијим, поручили су ученици ОШ „Лаза Костић”.

>>

Пројекат „За лепшу школу” - Донација дронова

На основу меморандума о заједничкој сарадњи Ротари клубова у Србији и Министарства просвете, науке и технолошког развоја набављено је 670 дронова, за основне школе у Србији. Дронови су намењени учењу програмских језика у оквиру наставе информатике, у петом и шестом разреду. Тим поводом, минстар просвете, Бранко Ружић доделио је дронове Школама, које су ушле у овај пилот-пројекат.

>>

Председник Општине Нови Београд, посетио ОШ „Лаза Костић"

Дана 14. 09. 2021. године председник Општине Нови Београд, Александар Шапић, посетио је прваке ОШ „Лаза Костић". Тим поводом г. Шапић доделио је ученицима првог разреда, истоимене школе, школски прибор и пожелео им срећан почетак школске године.

>>

Фондација Алек Кавчић у сарадњи са Математичком гимназијом уступила је на коришћење компјутере Основној школи „Лаза Костић”

Александар Кавчић, IT стручњак, творац је осам патената из информационих технологија, направљене на Универзитетима Харвард и Карнеги Мелон, несебично се бори за боље услове у науци и образовању. Својим донацијама Фондација омогућила је, поред бесплатних школских уџбеника, и компјутере многим школама у Србији.

>>

Донација - Galenika Pharmacia ОШ „Лаза Костић”

Дана 31. 08. 2021. године „Galenika Pharmacia” донирала je Основној школи Лаза Костић средства за дезинфекцију. Наиме, заједничка сарадња школског родитеља Тамаре Траљић, генералног директора, „Galenika Pharmacia”, Љиљане Топић и техничког директора истоимене компаније, Оливерa Станисављевићa, донирана су средства за дезинфекцију и заштитне маске ОШ „Лаза Костић”.

>>

Промоција ђака и спортиста генерације за школску 2020/2021.годину

Елена Поповић (8/1)- изабрана је за ученика генерације. Увек се одазивала и била активни учесник хуманитарних базара и концерата. За време проглашеног ванредног стања и прописаних епидемиолошких мера, које су наше старије грађане онемогућавале да се слободно...

>>